YDS Hazırlık Kursu – Dialogue Dil Okulları
YDS Hazırlık Kursu

YDS Kursu eğitimlerimizi sunan öğretmenlerimiz bu alanda uzmanlaşmışlardır.

Ücretsiz YDS Semineri

DIALOGUE şubelerimizde belirli zamanlarda YDS ile ilgili merak edilen hususlar hakkında Ücretsiz YDS Seminerleri düzenlemekteyiz. Bu seminerlerimizde YDS’ye en etkili şekilde nasıl hazırlanabileceğiniz konusunda YDS uzmanlarımız sizleri bilgilendirmektedir. Bu seminerlerimize katılmak için ilgili şubemizle iletişime geçip en yakın seminer tarihini öğrenebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Fatih şubemizdeki YDS kursları ile ilgili bilgi almak için 0212 621 70 62 numaralı telefon numarasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

YDS Nedir?

YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı), yabancı dil bilgi seviyesini ölçme amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Eski yıllarda uygulanan KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı) 2013 yılından itibaren birleştirilmiş ve bu sınavların yerini YDS almıştır. Ayrıca, ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda da bu tarihten sonra yabancı dil sorusu/testi bulunmamakta, sınava giren adayların yabancı dil bilgi seviyelerinin değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılmaktadır.

İlkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa uygulanan ve 80 soru bulunan sınavı süresi 180 dakikadır. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavın sonucunda alınan belgenin geçerlilik süresini her kurum kendisi belirlemektedir. Kamu kurumlarında yabancı dil tazminatı için geçerlilik süresi 5 yıldır.

e-YDS Nedir?

e-YDS’nin YDS’den tek farkı bilgisayar ortamında yapılıyor olmasıdır. Şu an için Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sınav merkezlerinde uygulanan e-YDS’de aynı şekilde 80 soru ve 180 dakika sınav süresi bulunmaktadır. Genellikle her ay düzenlenen sınav için sınırlı sayıda kontenjan bulunmaktadır. e-YDS sınavına girmeden önce sınav tecrübesi kazanmak isteyen adaylar esinav.osym.gov.tr/deneme adresinde ÖSYM’nin sunduğu deneme sınavını değerlendirebilirler.

YDS ve e-YDS’ye Kimler Girebilir?

  • Doçentlik, doktora ve sanatta yeterlik adayları,
  • Yüksek lisans yapmak isteyenler (lisans mezunları, lisans son sınıf öğrencileri, son sınıftan bir önceki sınıfta okumakta olan lisans öğrenciler)
  • Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
  • Dil tazminatı ya da yurtdışı görevi gibi nedenlerle yabancı dil seviyesini belgelemek isteyen kamu çalışanları,
  • KPSS yabancı dil puanıyla başvuru yapacak olan adaylar, yabancı dil bilgisi gerektiren herhangi bir kamu kuruluşunda çalışmak isteyenler,
  • Yabancı dil bilgisini belgelendirmek isteyen üniversite (lisans) ya da yüksek okul (önlisans) mezunları,
  • Yurtdışında öğrenim görüp diploma denkliği almak isteyenler

Sınav İçeriği

80 soru bulunan YDS ve e-YDS on bir bölümden oluşmaktadır:

clock
  • Kelime bilgisi – 6 soru
  • Gramer – 10 soru
  • Cloze test – 10 soru
  • Cümle tamamlama – 10 soru
  • İngilizce – Türkçe çeviri – 3 soru
  • Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru
  • Paragraf tamamlama – 4 soru
  • Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru
  • Karşılıklı konuşmalar – 5 soru
  • Yakın anlamlı cümleler – 4 soru
  • Okuma parçaları – 20 soru

DIALOGUE YDS Kursu

DIALOGUE’da YDS Kursu eğitimlerimizi sunan öğretmenlerimiz bu alanda uzmanlaşmışlardır. En az Intermediate seviyesinde İngilizce bilgisi olan öğrencilerin katılabildiği YDS Kurslarımız şu bölümlerden oluşmaktadır:YDS İçin Dil Bilgisi (Grammar)
Öncelikle dilbilgisi (gramer) konuları, gerektiğinde detaylara değinilerek, hızlıca özetlenir. Çoktan seçmeli sınavlar genellikle analiz seviyesinde bilgileri ölçmeyi hedeflediklerinden, konular arasındaki farkların ve bu tip soruların sorulma şekilleri üzerinde durulur. Soru çözüm teknikleri ve sınav süresini iyi değerlendirme becerisi öğrencilerimize kazandırılır. Bu bölümde değinilen belli başlı gramer konuları şöyledir:

anket

– Tenses
– Modals
– Active and passive voice
– Conditionals
– Noun Clauses
– Relative Clauses
– Conjunctions
– Articles, Quantifiers, Determiners, Prepositions
– Adjectives, Nouns
– Adverbs and adverbial phrases
– Phrasal verbs
– Gerunds and infinitives

YDS İçin Kelime Bilgisi (Vocabulary)
YDS kurslarımızın bu bölümünde İngilizcenin kelime yapısına yönelik çalışmalar yapılmaktadır:
Kelime Oluşturma (Word Formation): İngilizce, Latince ve Klasik Yunanca kökenli çok sayıda kelime barındırdığından önek (prefix), sonek (suffix) ve gövde (stem) çalışmalarıyla okuma parçalarını anlamak kolaylaşmaktadır.
Sıkça Çıkan Kelimeler: Sınavlarda sıkça kullanılan kelimelere yönelik özel hazırlanmış kelime çalışmaları yapılmaktadır.

YDS İçin Okuduğunu Anlama Becerisini Geliştirme (Reading Comprehension)
YDS kursu eğitimlerimizin bu bölümünde öğrencilerimizin aşağıdaki becerilerini geliştirmekteyiz:
Kelime Tahmini (Context Clues): Bilmediğimiz bir kelimenin anlamını cümle ve paragraf içindeki konumu, çevresindeki diğer kelimelerin anlamı, kim tarafından ve ne amaçla yazıldığı ve diğer terminolojik bilgilerle tahmin becerisi geliştirilmektedir.
Cümle Çalışmaları (Sentence Study): Bir okuma parçasının anlamı bazen tek bir cümleye bağlı olabilmekte ve bu cümlede bizim anlamamızı zorlaştıran hususlar bulunabilmektedir. Bu cümlelerle ilgili teknikleri bilmek tüm metnin anlaşılması açısından önem kazanmaktadır.
Paragraf çalışmaları: Bu bölümde, bir paragrafın nasıl daha doğru bir şekilde okunacağı üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
Metnin Ana Fikrinin Yakalanması: Uzun metinler üzerinde yapılan bu çalışmayla öğrencilerimizin kısa bir sürede parçanın ana fikrini yakalama becerileri geliştirilmektedir.
Okuma Parçaları Detay Soruları: YDS’de en büyük paya sahip ve öğrencilerin en çok zorlandığı okuma parçaları sorularında uzman ekibimizce hazırlanan soru çözme ve strateji metotları öğrencilerimize kazandırılmaktadır.